Nëse rregullisht hani këtë perime, mund të ulni rrezikun e sëmundjes së zemrës, diabetit të tipit 2 dhe disa tipave të kancerit, ka treguar studimi i ri. Flavonoidet, të cilat gjenden në këtë “superushqim” ndihmojnë trupin në luftën kundër sëmundjeve, thonë shkencëtarët.
Me konsumimin e brokolit një herë në tri ditë mund të forconi sistemin e imunitetit dhe të eliminoni inflamacionet. Shkencëtarët besojnë që janë në rrugë të mirë të krijojnë perime të gjelbër të modifikuar gjenetikisht me doza më të larta fenoli.
Njerëzit, ushqimi i të cilëve përbëhet nga artikujt e pasur me fenol, kanë më pak rrezik nga sëmundjet inflamatore. Fenoli është i pashije dhe stabil, që do të thotë që nuk e shkatërron temperatura e lartë.
Kur i hamë, trupi i absorbon dhe i dërgon në pjesë të caktuara të trupit dhe i koncentron në mëlçi, transmeton telegrafi. Ato pastaj përhapen nëpërmjet qarkullimit të gjakut dhe zvogëlojnë inflamacionet me aktivitetin antioksidant. Organizmi i njeriut vet nuk prodhon fenol, gjë që do të thotë që e marrim me ushqim. (java / r.a)