• Kontakt
  • Kreu
  • Rreth Nesh
Thursday, December 18, 2025
  • Login
Javanews
  • Politikë
  • Kronikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sport
  • Kulturë
  • Opinion
  • Tendencë
  • Të tjera
    • Media në Tranzicion
    • Kosova
    • Editorial
    • Kuriozitete
    • Teknologji
    • Sociale
    • Horoskopi
    • Dossier
    • Shëndetesi
No Result
View All Result
Javanews
Home Kryesoret

Fokaçe me patate dhe rozmarinë, receta e gjysheve italiane

by A R
07/11/2018 20:35
Shperndaj ne FacebookShperndaj ne Twitter

Fokaçja është një recetë tipike italiane, e cila është e përhapur nga jugu në veri, ku sigurisht që çdo krahinë përdor produkte specifike. Sot për ju kemi përgatitur fokaçe me patate dhe rozmarinë, një recetë e thjeshtë dhe super e shijshme.

Përbërësit për tavën e madhe të furrës:
● 450 g miell 0 farina + 50 g miell semolino ose 500 g miell 0
● 15 g maja birre e freskët (1 katror)
● 3 lugë vaj ulliri
● 1 lugë të vogël sheqer
● 1 lugë të vogël kripë
● 360 ml ujë shumë të vakët
● 3-4 patate + 1 lugë vaj ulliri
● degë rozmarinë të freskët, kripë kokërrmadhe
● 3 lugë vaj ulliri + 3 lugë ujë – për ta spërkatur

Përgatitja: Në një tas të vogël hedhim majanë të copëtuar në thërrime, sheqerin dhe pak ujë të vakët (e marrin nga sasia e mësipërme). E përziejmë dhe e lëmë të pushojë 10 minuta. Në një tas të madh hedhim miellin, kripën, ujin që na ka mbetur, vajin e ullirit dhe së fundi majanë e birrës bashkë me ujin. E përziejmë me lugë druri, e mbulojmë me qese kuzhine dhe e lëmë të pushojë për 1-1.5 orë, pasi varet dhe nga temperatura e ambientit. Pas kësaj kohe, vëmë letër furre në tavë ose e lyejmë me vaj dhe aty përmbysim brumin, e hapim me dorë, e lëmë të pushojë për 20-30 minuta dhe më pas e spërkasim me vajin e ullirit dhe ujin, të cilët i kemi përzier në një tas me pirun. Pas 30 minutash vëmë sipër patatet të qëruara, të prera në feta të holla dhe të përziera me vajin e ullirit (1 lugë). Shpërndajmë rozmarinë sipas dëshirës, me kripë kokërrmadhe dhe e vëmë të piqet në furrën e ngrohur më parë me 270°C, për afro 20 minuta ose derisa të shohim që ka marrë ngjyrë.

Next Post
Borchardt: Koha për ta përfunduar Reformën Zgjedhore

Borchardt: Koha për ta përfunduar Reformën Zgjedhore

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

  • Adresa: Rruga “Mihal Popi”, Pallatet 1 Maji, Shkalla 26, Apartamenti 5, Tiranë
  • Email: javanews.al@gmail.com
  • Kontakt
  • Kreu
  • Rreth Nesh

© 2025 JAVA NEWS - Të drejtat mbi përmbajtjen mbrohen sipas etikës profesionale dhe ligjeve të Republikës së Shqipërisë.

No Result
View All Result
  • Politikë
  • Kronikë
  • Ekonomi
  • Bota
  • Sport
  • Kulturë
  • Opinion
  • Tendencë
  • Të tjera
    • Media në Tranzicion
    • Kosova
    • Editorial
    • Kuriozitete
    • Teknologji
    • Sociale
    • Horoskopi
    • Dossier
    • Shëndetesi

© 2025 JAVA NEWS - Të drejtat mbi përmbajtjen mbrohen sipas etikës profesionale dhe ligjeve të Republikës së Shqipërisë.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In