Gjatë gjithë vitit ju shijoni shijen e fiqve të thatë. Por tani që këto fruta të shijshme janë në kohën e tyre, është koha për të përfituar nga shumë përfitime që ofron fruti ynë i freskët për shëndetin tonë.
1. Fiku është një “bombë” e ushqyese
Fiku përmban ndër të tjera vitamina A, E, K, B1 dhe B2, minerale si kalcium, hekur, fosfor, mangan, natriumit dhe kalium, dhe fibra dietetike.
2. Ndihmon në rregullimin e presionit te gjakut
Për shkak se është një burim shumë i mirë i kaliumit, fiqtë ndihmojnë në rregullimin e presionit të gjakut. Vini re, në të vërtetë, se ata që konsumojnë më shumë kalium kanë presion më të vogël se të tjerët.
3. Ata bëjnë mirë për zemrën
Konsumi i fiqve çon në nivele më të ulëta të triglicerideve në gjak, duke parandaluar kështu fillimin e sëmundjes kardiovaskulare.
4. Gjithashtu ndihmon në problemet e kapsllëkut
Fiku, si kumbulla, kanë veprim të butë laksativ, kështu që të hahen 3 fiq çdo ditë mund të japë një kontribut të rëndësishëm në reduktimin e problemit te kapsllëkut.
5. Bëni mirë në linjë tuaj trupore
Fibra në fiq ju ndihmon të humbni peshën dhe të mbani peshën tuaj në nivelet e saj normale. Përveç kësaj dhe se ata mbajnë të mirë për më shumë, kështu që ju jeni të shpëtuar nga shendoshia.
6. Ndihmon në zhvillimin e densitetit të eshtrave
Siç kemi thënë, fiqte janë të pasura me kalium dhe kalcium, i cili lulëzon dhe parandalon osteoporozën.
7. Përmirëson forcën seksuale
Fiku rritë epshin dhe përmirëson forcën seksuale sepse ato janë të pasura me aminoacide dhe nivele të larta dopamine, kimike të trurit që rrit ndjenjën e kënaqësisë
a.ç