Çamçakëzi përtypet si ushqim, ka sheqer dhe aromatizues si ushqim, e ka shijen si ushqim, megjithatë nuk është ushqim, por është thjesht gomë.
Çamçakëzët në fillim janë bërë nga bitumi natyral, para se më pastaj të fillonte të përdorej edhe goma sintetike. Mirëpo, të gjithë këta përbërës, qofshin ata natyralë apo sintetikë, e kanë një të përbashkët: ne nuk mund t’i tretim.
Trupi ynë nuk prodhon asnjë lloj substance kimike që mund ta tretë çamçakëzin. Pra, trupi ynë nuk mund t’i tretë çamçakëzët, mirëpo kjo nuk do të thotë që ai mbetet në trup, pasi që, sikur ushqimet tjera, të cilave u nxirren lëndët ushqyese, edhe çamçakëzi nxirret jashtë trupin nëpërmjet jashtëqitjeve. /kosovarja/a.k