Role mishi i mbushur.
Perbersit;.
- 700 gr mishe,
- 5 kokrra geshtenja te pjekura e te qeruara,
- ereza si ,rosmarine sherbele te dyja te fresketa,
- hurdher nje thelb,
- pak majdanoz
- piper
- kripe
- vaj,e
- 2-3 gjethe mente(nenexhik).
- vere te bardhe
PREGATITJA.mishin pasi e kam lare dhe i kam hequr dhjamin nese ka e pres me thike si ne foto duke e hapur si nje liber.ky lloj mishi vjen mjaft mire se eshte mjaft i bute.
erezat bashke me geshtenjat i tritoj te gjitha me mixer e i shtroj mbi mish mbasi e keni kriposur paksa.e lidh me spago guzhine e lyejm siper me piper dhe kripe dhe e vendosim ne furre me 200 grade per gatim nje ore.
Kur e shohim qe ka marre ngjyren qe e deshirojm perfundojm duke i hedhe vere te bardhe dhe e lem qe te avulloje.e servir me pas te ngrohte ne nje pjatance me lengun e pjekjes ; une dhe gatimi pasioni im me i madh./a.m.