SHBA/ Një gjykatë bllokon vaksinimin e detyrueshëm shëndetësor në Nju Jork

New York1

Një gjykatë e Nju Jorkut  sot bllokoi përkohësisht vaksinimin e detyrueshëm të punonjësve të kujdesit shëndetësor për Covid-19 sepse urdhri shtetëror nuk parashikonte përjashtime fetare .

Gjykatësi David Herd tha në një deklaratë me shkrim se ai po ndalonte vaksinimin e detyrueshëm, i cili do të fillonte më 27 shtator.

Pesëmbëdhjetë mjekë, infermierë dhe profesionistë të tjerë të shëndetit kishin ngritur padi kundër shtetit, duke argumentuar se mandati shkelte të drejtat e tyre kushtetuese në shumë mënyra. Paditësit pretendojnë se janë të gjithë të krishterët që kundërshtojnë vaksinat sepse qelizat burimore embrionale të abortit u përdorën në zhvillimin e tyre.

Herd i dha afat Shtetit deri më 22 shtator për t’iu përgjigjur paditësve dhe caktoi seancën e radhës për 28 shtator.

Next Post

Leave a Reply

Your email address will not be published.

LAJMET E FUNDIT

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com